Winteronderhoud en bijna klaar voor zwolle

Allereerst zijn we opzoek gegaan naar een oorzaak waarom de blowerbelt er elke keer afgaat tijdens die zoektocht kwamen we er achter dat er enkele bougie kabels kapot waren wat 1 van de redenen kan zijn.Inmiddels zijn de nieuwe bougie kabels gereed.Ook hebben we een nieuwe krukas pulley gemaakt en gaan we met een sterkere blowerbelt rijden waardoor enige aanpassingen gedaan moesten worden gedaan aan de voorste motor plaat,wat weer een mooi stukje watersnijtechniek onze sponsor Reedyk is.

Daarna hebben we de motor  kompleet uit elkaar gehaald en alles is nagekeken op beschadigingen waarbij we enkele lichte beschadigingen tegen kwamen op de lagers van de krukas.We hebben inmiddels verschillende olie testen gedaan met dank aan Van Meeuwen olie waarbij is gebleken dat Royal purple als beste uit de bus kwam dus met die olie gaan we ook komend seizoen rijden en hopen we die problemen opgelost te hebben.Filmpje van de olietesten is te zien op onze facebookpagina

Daarna was de achteras aan de beurt,is gedemonteerd en zowel het kroon pion als het differentieel geinpsecteerd. Het eigenbouw diff. met zerol bevel vertanding is na 4 seizoenen voor het eerst geheel gedemonteerd en daar is werkelijk niets van slijtage waargenomen,en staat inmiddels weer in elkaar en is weer in het frame geplaatst

Ook zijn we aan de slaggegaan om een nieuw set banden voor seizoen 2016.Jan en Bas zijn druk bezig geweest met de montage ervan.ze staan in middels op de velg en gereed om gemonteerd te worden.

Inmiddells staat de motor weer in elkaar en is in het frame gehangen we hebben nog een nieuwe dikkere blowerplaat gemaakt om goed uitgekomen met de lengte van de blowerbelt.

We zijn benieuwd wat deze veranderingen en aanpassingen als resultaat hebben wat we gaan zien in ZWOLLE de eerste indoor van dit seizoen op 23 januari

tot ziens in zwolle

Reacties zijn uitgeschakeld.