Extra werk voor alphen

Extra werk voor alphen
In Lochem hadden we een redelijke olie lekkage door een scheur in de carterpan. Deze wilde voor de laatste wedstrijd provisorisch repareren, omdat de motor na Alphen volledig geïnspecteerd gaat worden. Bij het gaan afdichten van de scheur werd er nog even in het carter zelf gekeken en daar bleek een M8 boutje te liggen wat daar niet hoorde. Zaterdag middag een opstelling gemaakt om dan maar de carterpan volledig te verwijderen en te zien of ons vermoeden van de afkomst boutje klopte en of er geen schade is aan de motor.
Ons vermoeden werd bevestigd, en het blijkt een boutje van de borgingsplaat bloweras in de krukas te zijn. Behoudens het M8 boutje is verder gelukkig geen schade aan de drijfstangen en krukas te zien.
Carterpan nu gelijk maar lassen en de borgboutjes vervangen en (nog) beter borgen.

Genoeg te doen de komende dagen. Wordt vervolgd.

Reacties zijn uitgeschakeld.