The challenger klaar voor het buitenseizoen

In de afgelopen weeken is er hard gewerkt om de tractor klaar te krijgen voor vrijdag 6 maart om een proeftrek te maken in ahoy.Zo moest er nog een nieuwe tank gemaakt worden en de laatste dingen voor het brandstofsysteem werden in de laatste week gemonteerd.In de weken er voor is alles uitvoerig getest en is er eerst zonder koppeling gestart om te kijken of alles goed ging met het planetair.Dit was gelukkig het geval en zo is een week later getest met de nieuwe koppeling en de rest van de aandrijving wat naar behoren verliep.

Toen was het eindelijk zo ver vrijdag 6 maart zijn s’avonds de eerste meters gemaakt in een leeg ahoy.De run zag er goed uit de motor pakte mooi op en de voorwieltjes werden iets opgetild tot dat aan het eind de blower riem stuk ging.Inmiddels word alles gecontroleerd en word er gekeken wat er mis is gegaan en of we misschien de keuze moeten maken voor een blower riem van een anders materiaal dat weer sterker is.Intussen proberen we alles gereed te maken voor het buiten seizoen.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.