Vorderingen nieuwbouw mei 2014

Inmiddels zijn we weer een stuk opgeschoten van de nieuwbouw van de mini
Er moet nog een hoop gebeuren voor we op de baan kunnen komen maar gelukkig zijn er al veel onderdelen klaar.
Zo is er een nieuwe mal gemaakt voor nieuwe spatborden door Bas Roos die komende week gemaakt zullen worden van cevlar wat weer erg licht is.

Ook zijn de cilinderkoppen al weer in elkaar gezet de kleppen opnieuw ingeschuurt en de cilinderkoppen zijn aangepast door Post en Dros in Dronten om de afdichting te verbetering tussen de koppen en de cilinderbussenen.

Het frame in imiddels helemaal afgelast en moet alleen de achteras nog worden ingebouwd voor het frame gespoten kan worden.De achteras wordt volledig eigenbouw op de lagers na die worden aangeleverd door NAP aandrijftechniek. Van Vliet is nu druk bezig met het uitzetten van het krachtspel, in de achteras waarna Technofysica dit in een model zal zetten om te zien of en waar we lichter en of extraverstevigingen moeten gaan aanbrengen. Om zo goed mogelijk alles in kaart te brengen.Verder zijn door Richard alle tandwielen voorgedraaid en afgeleverd bij Stork gears t.b.v. het planetair aan de motor en voor het nieuwe kroon en pion bij van Vliet engineering. Deze zullen op korte termijn worden vertand waarna de overige bewerking kunnen gaan plaatsvinden.


 

 

Reacties zijn uitgeschakeld.